SKŁADNIKI:
1 szklanki jeżyn
1 szklanki suszonej żurawiny
1 szklanki borówki
2 gruszki
garść rukoli
15 dag koziego sera
1/3 szklanki płatków migdałowych
SOS:
6 łyżek oliwy
4 łyżki soku z cytryny
1 łyżka miodu
sól
WYKONANIE:
Płatki migdałowe upraż na patelni. Wszystkie owoce umyj i osusz. Gruszki pozbaw gniazd nasiennych, pokrój na cienkie plasterki i skrop 2 łyżkami soku z cytryny, by nie ściemniały. Do salaterki włóż rukolę, gruszki, borówki, jeżyny i żurawinę. Wszystkie składniki wymieszaj. Ser pokrój w kostkę i dołóż do owoców. Zrób sos z oliwy, 2 łyżek soku z cytryny, miodu oraz szczypty soli. Dokładnie wymieszaj składniki. Tuż przed podaniem polej sałatkę sosem i posyp płatkami migdałowymi.
Pomóż w rozwoju naszego portalu