Pijaństwo jest plagą, która obejmuje swoim zasięgiem coraz to większe grupy społeczne, nawet nasze dzieci, a cytowanie straszliwych statystyk często powoduje zobojętnienie. Człowiek nie podoła przeciwnościom ani złu bez zwrócenia się do Miłosierdzia Bożego, zginie również, jeśli nie szuka prawdy ani za nią nie podąża.
Nieraz ważne informacje odkrywa współczesna nauka, starajmy się więc z nich korzystać. Nauka wskazuje nam na roślinę o nazwie Kudzu Root (łac. Pueraria lobata) i jej szczególne właściwości hamowania spożycia alkoholu i innych używek, dzięki zawartym w niej izoflawonom. Nie tylko wpływa ona na zmniejszenie spożycia alkoholu, ale też wspomaga regenerację organizmu. Od 30 lat publikowane są badania naukowe i ich rewelacyjne wyniki, jednak wiedza na ten temat jest mało rozpowszechniona. Może dlatego, że uwikłany w nałogi człowiek postrzegany jest jako negatywny element społeczny, automatycznie więc i sprawa właściwości rośliny Kudzu Root wydaje się nieistotna.
Badania były przeprowadzone przez wiele amerykańskich, europejskich i polskich uniwersytetów, które potwierdziły znane od setek lat z tradycji zielarstwa właściwości antyalkoholowe tej rośliny.
W 1994 r. wysiłkiem Polonii Kanadyjskiej powstał - dla dobra społeczeństwa polskiego - suplement diety o nazwie Kudzu Root. Korzeń tej rośliny można stosować jako przyprawę czy dodatek do potraw. Można więc osiągać pozytywne rezultaty przez zdrowe żywienie.
Jadwiga Kalinowska - były prezes Akcji Katolickiej w Toronto, działacz społeczny - jest autorem projektu wspomagania walki z nałogami. Została ona laureatem wyróżnienia Ziołowy Oskar za suplement diety Kudzu Root.
Dobrym znakiem jest coraz częstsze przekazywanie informacji o Kudzu Root z ust do ust. Takimi drogami dochodzi ona do ośrodków odwykowych, do psychoterapeutów, psychologów i do rodzin. Można też skorzystać z telefonu zaufania: (71) 347-91-54 czy spojrzeć w Internet na stronę:
Pomóż w rozwoju naszego portalu