Składniki:
• 10 jajek
• kilka plasterków szynki
• puszka tuńczyka
• czerwona cebula
• kiełki rzodkiewki
• mała puszka zielonego groszku
• 5 dag żółtego sera
• szczypiorek
• mały słoik majonezu
• przyprawy: sól, pieprz
Jajka ugotować na twardo. Ostudzić, obrać, przekroić na połówki i ostrożnie wyjąć żółtka.
Pomóż w rozwoju naszego portalu
Przygotować dowolny farsz.
Farszem nadziać połówki jajek. Ozdobić odrobiną majonezu, posypać posiekanym szczypiorkiem lub rzeżuchą.
Farsz z szynki
Szynkę drobniutko posiekać. Dodać ugotowane żółtka i przyprawy. Wymieszać z ketchupem i odrobiną majonezu.
Farsz z tuńczyka
Drobno posiekać czerwoną cebulę, odsączyć tuńczyka, wymieszać wszystko z żółtkami. Dodać majonez, przyprawić pieprzem i solą.
Farsz z kiełkami rzodkiewki
Kiełki rzodkiewki posiekać, dodać kilka łyżek zielonego groszku z puszki, łyżkę utartego na grubych oczkach żółtego sera, wymieszać z żółtkami. Doprawić solą, pieprzem i majonezem.