Wśród dań na wielkanocnym stole każdy znajdzie coś, co zje z przyjemnością. A wybór jest ogromny, przede wszystkim jaja na wszelkie sposoby, wspaniałe wędliny i mięsiwa, obowiązkowy wielkanocny żur, a także wyszukane mazurki i świąteczne baby. Niektórzy na wielkanocne śniadanie przygotowują tradycyjne sprawdzone od lat potrawy, inni szukają nowych pomysłów. Mamy nadzieję, że i nasza propozycja stanie się dla Państwa inspiracją i pomocą w przygotowaniu świątecznych potraw. Proponowane przez nas przepisy pochodzą w większości z książki „ Z kuchni Siostry Arkadii”, wydanej przez Zgromadzenie Sióstr Najświętszej Rodziny z Nazaretu. Ciekawostki kulinarne jak np. przepis na gomółki zaczerpnęliśmy z książki pt. „Dziedzictwo kulturowe sztuki ludowej i kulinarnej Ziemi Lubaczowskiej”, wydanej przez Powiatowemu Centrum Kultury w Lubaczowie.
Pomóż w rozwoju naszego portalu