Składniki:
• 1 kg karkówki
• 30 dag pieczarek
Pomóż w rozwoju naszego portalu
• 1 cebula
• 1 duża papryka czerwona
• sól, pieprz, przyprawa do karkówki lub inne ulubione
Wykonanie:
Mięso umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, pokroić w grubsze plastry (2,5 cm). Każdy kawałek oprószyć solą, pieprzem, przyprawą do karkówki i ułożyć w naczyniu żaroodpornym plaster obok plastra. Na mięso nałożyć pokrojone w ćwiartki pieczarki, cebulę (krążki) i paprykę (grubsza kostka; paprykę można wcześniej sparzyć i obrać ze skóry). Naczynie przykryć i wstawić do piekarnika. Piec ponad godzinę w temp. 175°C. Podczas pieczenia wytworzy się pyszny sos, który, jeśli ktoś lubi, można zagęścić.
Wykonanie: Graziako